Wanås PedagogikKonstprat – andra röster än expertens!

Med början 2011 inleddes ett projekt med årskurs 9 på Apelgårdsskolan i Malmö. Under ett par månader fördjupar sig eleverna i några av konstverken i samlingen för att sedan avsluta med att själva erbjuda en offentlig visning i en tonårings perspektiv.

Just nu arbetar årets årskurs 9 på Apelgårdsskolan med bildanalyser och research av några av konstverken i parken, ett konstverk som på något sätt engagerat dem. Den 21 oktober kommer Wanås Konst pedagog Elin Magnusson besöka eleverna på skolan för att lyssna på elevernas tolkningar. Därefter är nästa steg ett återbesök på Wanås där eleverna kommer att spela in sina tolkningar. Elevernas berättelser kommer så småningom finnas att lyssna på genom en audioguide, tillgänglig på Wanås och nedladdningsbar.

Wanås Konst arbetar med olika grupper i projektet Konstprat, målet är en audioguide med många olika röster. Vad ser en femtonåring i ett hjärta av sten och hur upplever vi ett konstverk om vi kopplar bort synen som sinne?

Arbetar du med en grupp som skulle vilja samarbeta med oss i ett projekt? Kontakta oss, pedagogik@wanaskonst.se eller tel. 044-660 71

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.