Wanås Pedagogik

X-LARGE – Förmedling och tillgänglighet för personer med funktionsnedsättningar och kulturovana

I maj 2013 påbörjar Wanås Konst projektet X-LARGE för att stärka arbetet med förmedling och skapa tillgänglighet för personer med funktionsnedsättningar och kulturovana. Fokus ligger på barn och ungas möte med konst. Tillgänglighetsarbetet utvecklas i samverkan med målgrupperna och omfattar delmomenten Konstprat – en audioguide med andra röster än expertens, Konstspecial – information, praktiska lösningar och konstvisningar för personer med särskilda behov och en satsning på Konstnärsmöten där barn och unga arbetar direkt med konstnärer och skapar. Med specialvisningar, audioguide och informationsmaterial för förbättrad tillgänglighet bygger X-LARGE långsiktigt möjligheter för många att ta del av och inspireras av framöver. Generöst stöd från PostkodLotteriet gör projektet möjligt. Vi har bara börjat, hör av dig om du vill ta del eller veta mer.

Kontakta Elin Magnusson, projektledare X-LARGE, elin@wanaskonst.se

SPL logo 2013

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.