Workshop med konstnären Daniel Andersson

En hel vecka fullspäckad med visningar och workshops är över för den här gången. Under årets höstlovsvecka hade Barnens Bästa Biennal premiär och Wanås Konst bjöd på ett fullspäckat program för barn-, unga- och vuxna besökare.

Veckan inleddes med workshop ledd av konstnären Maria Bajt som är aktuell med Wanås Konsts barnbok för i år, Kor kan drömma. Vår ateljé fylldes med inspiration och besökarna fick tillsammans med Maria arbeta med att göra egna böcker.

Under måndagen drog stormen Simone in över Wanås och gjorde stor skada i parken och lämnade oss strömlösa under tisdagen. Men det var inget som hindrade våra besökare som kom trots allt. Många var nyfikna på gården och korna och det var stor uppslutning kring visningen av konst & kor. Eftermiddagens workshop fick improviseras då strömmen fortfarande inte kommit tillbaka, vilken tur att vi hade Jeppe Heins spännande workshopstationer i konsthallen.

Trots typsikt höstväder var veckan välbesökt, och ett par hundra besökare deltog i visningar och workshops. Veckan avslutades med en workshop ledd av konstnären Daniel Andersson. Under lördagen och söndagen kunde alla som ville experimentera med däck, grepar, gummistövlar och redskap från gården. Uppmaningen var att lämna ett avtryck genom att trycka och måla med hjälp av redskapen. På golvet hade vi rullat ut mjölkpapp och på en skärm visades några av Daniels videoverk. Varje dag täcktes golvet av avtryck!

Tack till alla glada besökare som besökt oss under veckan och tack till Maria Bajt och Daniel Andersson för ert fina arbete!

Nästa Barnens Bästa Biennal äger rum 2015, något att se fram emot!

Barnens Bästa Biennal är en vecka konstupplevelser för barn och vuxna runt om i Skåne. Biennalen arrangeras av Region Skåne, Statens Kulturråd och Moderna Museet Malmö.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.