Inpspelning pågår!Under två dagar den här veckan har två grupper med fantastiska elever från åk 9 Apelgårdsskolan i Malmö besökt oss för att berätta och spela in sina tolkningar av några av de permanenta konstverken på Wanås. Vi har skrattat, häpnat, blivit otroligt berörda och fått höra tankar och idéer vi aldrig tidigare hört eller tänkt på. Det bästa är att ni också kommer att kunna höra elevernas berättelser i framtiden, nämligen i en audioguide som kommer att finnas att ladda ner eller låna på plats på Wanås när vi öppnar nästa års utställning. Inspelningen är en del av vårt projekt Konstprat, i vilket vi arbetar med att skapa en audioguide där vi får lyssna till andra röster än expertens.

Arbetet började med att eleverna besökte oss för en visning i början av september i år. Efter besöket valde var och en, eller tillsammans med en kompis, ett verk som på något sätt engagerade dem. Under nästan två månaders tid arbetade eleverna under bild- och svenskalektionerna med att göra research om konstnären och konstverket samt att göra bildanalyser och bildtolkningar. Avslutningen av arbetet var att spela in elevernas berättelser.

Inspelningarna är gjorda av Tomas Rajnai och Jens Nielsen från Osynliga Teatern, vi väntar med spänning på att få höra de första berättelserna!

Inspelning vid Pål Svenssons konstverk Sprungen urInspelning pågårInspelning vid dammenInspelning med hjälp av ett konsthuvud

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.