Maja

MAJA

Vem är du?

Maja Magnusson, 26 år bildpedagog utbildad på Konstfack. Kommer ursprungligen från byn Kyrkhult i nordöstra Blekinge.

Vilket är ditt favorit konstverk på Wanås?

Svår fråga, har korta och långvariga romanser med många av konstverken i parken. Men för tillfället är det nog Tom Merricks Whitney Outhouse of American Art. Jag är väldigt förtjust i ironisk humor och tycker att det finns väldigt mycket ironi och humor i verket. Jag ser också konstverket som en bra ingång i mina visningar till att prata och reflektera över hur ett konstverk kan bli till.

Berätta om ditt bästa minne från arbetet som pedagog på Wanås Konst?

En liten kille frågade mig ivrigt när vi skulle gå till flugrummet, det tog ett tag för mig att klura ut att det var Charlotte Gyllenhammars verk Svindel som han menade. Han kände sig som en fluga inne i det ”upp och nedvända” konstverket, en fluga som sitter i taket och tittar ned. En reflektion jag aldrig skulle gjort själv, men alltid bär med mig.

Hur kommer det sig att du jobbar på Wanås Konst?

Jag började arbeta på Wanås Konst som sommarpersonal i konsthallen. Sedan fick jag chansen att ha min praktik under utbildningen på Wanås Konst. När jag var färdigutbildad i vikarierade jag som pedagog och fortsätter nu att jobba i projektet X-LARGE. Wanås för mig är den perfekta kombinationen av konst och natur. Det är ett väldigt inspirerande och kreativ arbetsplats, och framförallt en inspirerande plats för att möta alla barn och ungdomar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.