Malmö Museer på besökIgår hade vi besök från Malmö Museer som är intresserade av hur vi arbetar med olika projekt, framförallt vårt tillgänglighetsprojekt X-Large som stöds av Svenska Postkodlotteriet. Vi pratade om målgrupper och hur vi involverar dem i projektet. Vi hann också med en uppfriskande runda i parken där vi lyssnade på ett rykande färskt spår från vår nya audioguide.

KONSTPRAT – En innovativ audioguide

Wanås Konst vill arbeta innovativt med en audioguide för att skapa ett introducerande ljudspår till var och ett av de 50 permanenta konstverken i samlingen. Målet är att 5 befintliga spår ska bli 50 och kunna nå 50 000 öron! Wanås Konst vill göra audioguider som är av en konfetti av röster med andra röster än expertens – vad ser en tonåring i ett hjärta av sten, hur upplever en synskadad en skulptur och hur låter berättelsen på något av de 171 språk som talas i Skåne?

Läs mer om X-Large

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.