Elin Magnusson

Vem är du?

Jag heter Elin Magnusson, konstpedagog och ansvarig för den pedagogiska verksamheten på Wanås Konst. Är utbildad Kulturledare med inriktning konstvetenskap på Linnéuniversitetet i Växjö och har också pluggat i Hong Kong och på Konstfack.

Vilket är ditt favorit konstverk på Wanås?

Jag har många favoriter, både bland de permanenta verken men också tillfälliga utställningar/verk. Men Robert Wilsons verk A House for Edwin Denby är speciellt, jag fascineras av de olika dimensionerna och hur verket förändras under de olika årstiderna. Har också fina minnen från Maya Lins 11 minute line som ringlar sig igenom kohagen bakom Wanås stora kostall. Jag är också förtjust i hur konsten på Wanås aktiverar olika sinnen, i 2012 års utställning i konsthallen uppmanade Sissel Tolaas oss att använda vårt luktsinne , det var intressant!

Berätta om ditt bästa minne från arbetet som pedagog på Wanås Konst?

Genom den pedagogiska verksamheten vill vi ge nycklar till samtidskonsten och att våra besökare ska bli bekväma med att uppleva konst. Unga människor som besöker oss är ofta kritiska till samtidskonsten, är det här konst!? För några år sedan hade jag en visning med en åk 9, några av eleverna önskade nog att dom var någon annanstans och jag önskade att dom skulle lämna Wanås en upplevelse rikare. Långt ute i parken, när vi går mot nästa konstverk, hör jag ett samtal bakom mig. En elev säger till sin kompis, – Det här var ganska häftigt ändå! Den andra svarar, -Ja, har du hört fågelkvittret, det måste ju vara ett konstverk, jag har aldrig hört fåglar kvittra så högt. Det samtalet gjorde min dag, att de tänkte så fritt kring konst.

Hur kommer det sig att du jobbar på Wanås Konst?

Mitt första möte med Wanås Konst var en två månader lång praktik mitt under den mest hektiska tiden på året, april-maj. Jag kastades in i uppbyggnad av den aktuella utställningen och den pedagogiska verksamheten som fullkomligt exploderar efter vernissagen i maj. Efter praktiken gav jag mig av till Hong Kong för att plugga vidare men hade kontakt med Wanås, när jag kom hem fick jag frågan om jag ville börja jobba på Wanås och på den vägen är det.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.