Elever från Kristianstad

Var i parken kan man ta sig fram med rullstol? Hur fungerar en workshop för synskadade? Hur fungerar en visning med stödtecken? Vilken slags information ska finnas på platsen? Inom projektet X-LARGE arbetar vi för att göra Wanås Konst verksamhet mer tillgänglig. För att lyckas med det tar vi hjälp av experter.

Just nu arbetar vi med att ta fram en workshop för synskadade, förra veckan besökte vi Synskadades Riksförbund i Stockholm för att lära oss av deras gedigna kunskap. Vad ska man tänka på? När vi är klara med vårt förslag till workshop bjuder vi in experterna, barn och unga med synskador. Tillsammans provar vi workshopen och de får komma med sitt utlåtande.

Wanås Konst har under året 2013 arbetat med elever från preparandkursen på Glimåkra Folkhögskola. Samarbetet började med en visning under våren, därefter arbetade eleverna med research om ett konstverk som på något sätt engagerade dem. Eleverna kom sedan tillbaka för att berätta för varandra hur de upplevde konstverket och vad de lärt sig. När det sedan var dags för årets sommarläger för synskadade på Glimåkra Folkhögskola kom alla deltagare till Wanås för en tur i parken, eleverna från preparandkursen var med och berättade om några av konstverken i parken. Till våren fortsätter vi vårt samarbete med Glimåkra Folkhögskola.

Vill du vara en del av vårt tillgänglighetsarbete? Kontakta Elin Magnusson, projektledare X-Large.

Elever från Gimåkra Folkhögskolas sommarläger för synskadade

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.