Paula Urbano

Konstnärsmöte – barn och unga arbetar direkt med en konstnär
Wanås Konst erbjuder varje år projekt med en konstnär som arbetar direkt på plats med elever en eller flera skolklasser. Förutom mötet med konstnären kan upplägget bidra till att elever från olika skolor möts. Hur arbetar en konstnär? Mötet med konstnären öppnar dörrar för nya arbetssätt och skapar bekantskap och förtrolighet med konsten som uttryck.

Just nu planerar vi ett konstnärsmöte med konstnären Paula Urbano och tjejer från Fryshuset i Malmös grupp United Sisters. Tillsammans kommer de att arbeta i en workshop vid namn Bilden av mig själv, med fokus på iscensatt fotografi. Deltagarna kommer att få bygga upp drömbilden av dig själva med hjälp av kostym och enkel scenografi och bli fotade, stort fokus riktas mot de efterföljande diskussionerna, då bilderna kommer analyseras och tolkas inom gruppen.

Vill du läsa mer om Paula Urbanas konstnärskap hittar du henne här

Är du intresserad av att delta i ett konstnärsmöte, med din klass eller en grupp du är aktiv i. Kontakta Wanås Konsts pedagoger för mer information.

Fryshusverksamheten United Sisters startade 1996 på initiativ av två unga tjejer som saknade en aktivitet som riktade sig till deras behov. De ville därför starta en grupp där tjejer kunde göra sig hörda och utveckla sina intressen utan konkurrens från killar. Den första tjejgruppen startades på Fryshuset i Stockholm och kallade sig för United Sisters, ett namn som har följt verksamheten därefter.

Sedan starten 1996 har United Sisters verksamhet växt både innehållsmässigt och geografiskt och finns för närvarande i Stockholm, Göteborg, Malmö och är öppen för alla tjejer i åldern 12–20. Verksamheten består av tjejgrupper, coachverksamhet, actör och ambassadörsskap. Till respektive område utvecklas metoder, material och utbildningar. Uppdragen genomförs till största del av volontärer.

Läs mer om United Sisters

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.