Klara Kristalova

Vi väntar med spänning!

En ny berättelse tar form i årets barnbok som blir den fjärde i Wanås Konst experimentella barnboksserie. Varje år tar en skribent och en konstnär sig an konsten och parken på Wanås i verkligheten och fantasin. Konstnären Klara Kristalova arbetar med flödiga tuschteckningar och blanka stengodsglaserade keramikskulpturer. Träd, flickor och djur finns ofta i hennes bildvärld som omfattar både det sagolika och det skrämmande. Nu möter hennes bilder författaren Martina Lowdens berättelse. I en tradition av rim och ramsor är texten en upptäcktsfärd i parken. I år kommer scener från boken leta sig ut i parken. Hitta bilden som skulptur bland trädens grenar, bredvid en sten eller under en bänk.

I år fortsätter vi inspireras av våra barnböcker när vi gör årets workshops.

UNGA POETERS SÄLLSKAP – WORKSHOP FÖR ÅK 1-6

I Martina Lowden och Klara Kristalovas världar går fantasi och verklighet hand i hand. Tillsammans upplever vi årets berättelse i parken och i ateljén. Vad kan en bild berätta? Hur kan man gestalta en berättelse? Bild är utgångspunkt i arbetet med berättande och text. Vi hämtar inspiration från Kristalovas bildvärld och arbetar tredimensionellt. Som avslutning pratar vi om dagens arbete och upplevelser. Vi har fler upplägg, på plats eller i skolan.

Boka ditt besök här

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.