Fordon

Vi kör så att det ryker!

Vi har flera spännande konstnärsmöten på gång! Igår besökte vi, tillsammans med konstnären Daniel Andersson, Fordonsprogrammet på Jacobsskolan i Hässleholm för att bjuda in dem till ett samarbete under våren. Nu håller vi tummarna för att eleverna ska få uppleva två spännande dagar tillsammans med Daniel.

Daniel Andersson arbetar som konstnär och verksam i Malmö. Vägen till ett arbete som konstnär gick via fordonsprogrammet i Alvesta, arbete som lastbilschaufför och motivlack. Han är utbildad på Konstfack i Stockholm och hans intresse för fordon och motorer visar sig tydligt i flera av hans verk. Läs mer om Daniel Andersson här.

Konstnärsmöte – barn och unga arbetar direkt med en konstnär
Wanås Konst erbjuder varje år projekt med en konstnär som arbetar direkt på plats med elever en eller flera skolklasser. Förutom mötet med konstnären kan upplägget bidra till att elever från olika skolor möts. Hur arbetar en konstnär? Mötet med konstnären öppnar dörrar för nya arbetssätt och skapar bekantskap och förtrolighet med konsten som uttryck.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.