Barnboksrelease

VILKEN FEST!

I torsdags hade vi premiär för årets barnbok av konstnären Klara Kristalova och författaren Martina Lowden. Vi firade tillsammans med barn från Västerskolans fritids och stämningen blev extra festlig när musikskolan i Brobys blåsorkester spelade. Klara Kristalova svarade på frågor om hur det var att arbeta med en barnbok, hur tänkte hon? Elin Carleke från På Fatet serverade härlig mingelmat och vi skålade i jordgubbssaft med violer.

WANÅS KONST BARNBOK

Sedan fyra år tillbaka gör Wanås Konst en barnbok. Varje år får en konstnär och en skribent uppdraget att tillsammans göra en barnbok. Boken ska på något sätt förhålla sig till platsen, i verkligheten eller i fantasin. Den första barnboken skrevs av författaren Astrid Trotzig och konstnären Fredrik Söderberg gjorde bilderna. Boken heter Den förtrollade parken och är en klassisk saga med en liten pojke som heter Sam som en av huvudkaraktärerna. Den andra barnboken, The Sick Rose, blev en ren bilderbok för alla åldrar, skapad av konstnären Anna Camner. Anna Camner dök ner bland växter och stubbar och avbildade vad som gömmer sig därunder med en otrolig detaljrikedom. Den tredje i serien barnböcker heter Kor kan drömma och är skriven av Jason Diakité (Timbuktu) och konstnären Maria Bajt har skapat bilderna. I boken får vi följa kon Sam som en natt rymmer från det stora kostallet för att ta sig in i parken för att ta reda på vad det är som finns på andra sidan stenmuren. I parken upptäcker Sam konsten. Årets bok heter Hur man blir en sten – och andra sånger från svinskogen av Konstnären Klara Kristalova och författaren Martina Lowden. Vi får följa med en skugga ut i parken, får receptet på hur man blir en sten, och vad gör man om man vill bryta förtrollningen?

Alla böcker finns till försäljning i Wanås shop.

IMG_7714

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.