IMG_6868

XTRA ALLT!

TILLGÄNGLIGHET – VARFÖR, FÖR VEM & HUR?

Med avstamp i Wanås Konst tillgänglighetsprojekt X-LARGE och Barnens Bästa Biennal med Moderna Museet Malmö som huvudman, bjuder Wanås Konst och Barnens Bästa Biennal in till ett seminarium den 1 september på Wanås. Möt initiativtagare, deltagare, lärare och konstnärer för att inspireras, ta del och lära av erfarenheter!

FÖRMIDDAG Perspektiv på tillgänglighet – hur, varför och för vem? Ta del av Wanås Konst arbete med att utveckla, utöka och utbilda med tillgänglighet i fokus.

09.30       Kaffe och registrering

10.00       Välkomna, Elisabeth Millqvist, Konstnärlig ledare Wanås Konst

10.15       Malmö mot Diskriminering

10.30       Konstprat – En audioguide, Elin Magnusson, pedagog Wanås Konst

11.00       PAUS

11.15       Katie Waldegrave, grundare av First Story, London (språk engelska)

11.45       Konstspecial, Maja Magnusson, pedagog Wanås Konst

12.15       LUNCH

EFTERMIDDAG Konstnärer i pedagogiska projekt – samarbetet konstnärer och pedagoger. Ta del av Wanås Konst och Barnens Bästa Biennals arbete.

13.15       Magnus Thierfelder och Carl Lindh, konstnärer

13.30       Barnens Bästa Biennal, Greta Burman, Intendent förmedling Moderna Museet Malmö om

14.00       Konstnärsmöten – hur, varför och för vem?, Wanås Konst

14.30       PAUS

15.00       Magnus Thierfelder och Carl Lindh, konstnärer

15.15       Diskussion

16.00       Slut för dagen

PRAKTISK INFORMATION

Plats: Wanås Konst, loftet

Vanås, 289 90 Knislinge. (ca 2 mil norr om Kristianstad)

När: Måndag 1 september kl.10.00 – 16.00

Avgift: Ingen avgift, lunch och fika ingår

Anmälan: sker senast 28 augusti till:

Elin Magnusson                         

Projektledare X-Large                

Wanås Konst                            

044-66071                                               

elin@wanaskonst.se                   

eller

Jenny Grönvall

Projektassistent Barnens Bästa Biennal

Moderna Museet Malmö

0732-078 793

j.gronvall@modernamuseet.se

Reseinformation:

Åka till Wanås med tåg och buss 

En specialbeställd buss avgår från Hässleholms station till Wanås kl. 09.00 och tillbaka kl. 16.10. Kontakta Elin Magnusson, Wanås Konst för mer information och intresseanmälan. Begränsat antal platser.

För resa med tåg och buss via Kristianstad samt vägbeskrivning för resande med www.wanas.se/svenska/Besök/Hittahit.aspx

X-Large

Under 2013 och 2014 arbetar Wanås Konst genom projektet X-Large med att stärka med arbetet förmedling och skapa tillgänglighet för personer med Funktionsnedsättningar och de som inte nås av konsten. Fokus ligger på barn och ungas möte med konst. Tillgänglighetsarbetet utvecklas tillsammans med målgrupperna och omfattar momenten Konstprat – en audioguide med andra röster än expertens, Konstspecial – information och konstvisningar för personer med särskilda behov samt en satsning på Konstnärsmöten där barn och unga arbetar direkt med konstnärer. http://www.wanas.se/svenska/Pedagogik/Specialprojekt/XLARGE.se

Barnens Bästa Biennal

Barnens Bästa Biennal är en bildkonstfestival för barn och unga i Skåne där fokus ligger på barn och ungas möte med konst. Biennalen finansieras med stöd från Kulturrådet och Region Skåne och Moderna Museet Malmö är huvudman för biennalen. Inom ramen för Barnens bästa Biennal anordnas fyra seminarier om konst och pedagogik för konstnärer för att öppna upp för diskussion inom yrkeskåren kring konst och konstpedagogik och sätta fokus på festivalens övergripande syfte att professionell konst även vänder sig till barn och unga. www.barnensbastabiennal.se

Malmö mot diskriminering

Malmö mot Diskriminering är en ideell förening som arbetar med att förebygga och motverka diskriminering som har samband med etnisk tillhörighet, funktionshinder, kön, könsidentitet och könsuttryck, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning och ålder. www.malmomotdiskriminering.se

First Story, Katie Waldegrave

Organisationen First Story stödjer och vill inspirera till kreativitet, läs- och skrivkunnighet och självförtroende i särskilt utsatta skolor och områden i England. First Story arrangerar och bekostar workshops i kreativt skrivande ledda av hyllade författare. Katie Waldegrave har tidigare arbetat som lärare och grundade tillsammans med författaren William Fiennes First Story år 2007. www.firststory.org.uk

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.