IMG_5401I år har vi börjat dejta Skånes Dansteater, tillsammans kommer vi att utforska förhållandet mellan dans och konst, arbeta för att bli mer tillgängliga, göra spännande pedagogiska samarbeten och mycket mer! Under hösten kommer Melody Putu dansare från Skånes Dansteater arbeta med skolklasser i workshops på Wanås Konst.

Kanske stöter du på Melody och någon av höstens klasser i parken nästa gång du besöker oss, eller kanske hela ensemblen. Vill du veta vad som sker inom samarbetet se uppdateringar på vår facebook och på vår hemsida.

Precis innan höstens aktiviteter drog igång besökte vår pedagog Elin Magnusson Skånes Dansteater för att utbyta erfarenheter och inspireras inför kommande samarbeten.

I år är dansen ständigt närvarande på Wanås Konst i projektet Dance Me

Vardagliga gester och lek, hopprep och plattformar i trädkronorna, föreställningar och händelser i Parken – Dance Me utmanar konstarternas indelningar både inomhus och ute. Konstnärerna förenas av starka kopplingar mellan konst och liv, och av att de skapar situationer och rum som påverkar både tanke och kropp. Koreografi, i både dansinslagen och skulpturerna, uppmärksammar det välbekanta och det intima och får oss att se oss själva i vår kropp. Men frågor väcks även om vad som styr rörelser och aktiviteter – hur är vår vardag koreograferad?

Läs mer om Dance Me

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.