b3d6a89cc0720f4c_org

Under året har alla besökare på Wanås Konst fått ge sin bild av Wanås. Terese Gustafsson från närbelägna Hanaskog vann tävlingen #MITTWANÅS och är lycklig vinnare till ett verk av Yoko Ono. På säsongsavslutningen söndag 2 november överlämnades priset. Ytterligare tre bilder fick hedersomnämnande och vinner årets barnbok, Hur man blir en sten av Martina Lowden och Klara Kristalova.

Terese Gustafssons vinnarbild #MITTWANÅS. Bästa utflyktsmålet var hennes kommentar till bilden som visar hennes och barnens Wanås – lekfullt och spännande!

Juryns motivering: ”Så vill vi att Wanås ska vara för alla besökare. Mitt Wanås – Ni är konsten på Wanås!” Grattis Terese Gustafsson vars bild med barn som leker en performance på en skulptur av Molly Haslund, vann första pris i årets fototävling #MITTWANÅS.

Under året har tävlingsbidragen bildat en utställning i Caféet, på nätet hittas bilderna under taggen #MITTWANÅS och på hemsidan visas ett bildspel. Reglerna för tävlingen var enkla. Ta en bild och skriv några ord om din bild av Wanås. Alla sätt att fotografera har varit tillåtna. Många mobilbilder har lagts upp på Instagram men polaroidkameror som kunde lånas i Konsthallens entré har även varit populära. Viktigast var att bilden visade besökarens bild av Wanås. #MITTWANÅS har fått hundratals bidrag och har varit uppskattad av skulpturparkens besökare. Se tävlingsbidragen på http://www.wanaskonst.se

9ab96d4bf8810a0d_org

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.