LittralundworkshopWanås Konst fortsätter experimentet i bild och berättelse för barn och unga. Barnboksserien av konstnärer och författare firar 5-årsjubileum 2015. I år görs boken av författaren, krönikören och programledaren Johanna Koljonen och konstnären Jenny Granlund och under sommaren uppmärksammas den med konstinstallationer och evenemang. Mer information om barnboken kommer under våren 2015 på www.wanaskonst.se

I vår passar vi på att lyfta hela vår barnbokserie! I april går årets upplaga av Litteralund av stapeln och vi kommer att finnas närvarande. Just nu provar vi workshop-material! Håll utskik efter oss i årets familjeprogram som kommer snart.

Litteralund är Sveriges största bokfestival för barn och unga som sedan starten 2005 blivit en betydelsefull arena för barn- och ungdomslitteraturen i Sverige.

Syftet med Litteralund är att sätta barn- och ungdomslitteraturen i fokus och att uppmuntra läslust, eget skrivande och kreativt skapande hos barn och unga.

Festivalveckan på våren utgör den årliga kulmen, men Litteralund erbjuder arrangemang och projekt året runt. Precis som festivalen, riktar de sig till lärare, bibliotekarier, fritidsledare, barn och ungdomar och deras föräldrar.

För att fortsätta vara en viktig och aktuell aktör inom området, samarbetar Litteralund med ett flertal bokförlag och andra aktörer inom barnlitteraturområdet.

Läs mer om Litteralund här

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.