Den 6 juni invigdes David Svenssons offentliga konstverk Världens Hem i Älmhult. Wanås Konst pedagoger fanns på plats och tillsammans med många glada besökare fyllde vi gatorna med små rondeller.

I höst drar vi igång ett stort Skapande Skola projekt med Älmhults kommun och välkomnar 1700 elever till Wanås på visningar och workshops. Hösten bjuder också på bildswaps, massworkshops och en gemensam utställning!

I Älmhult har Wanås Konst har curerat och producerat Världens Hem  på uppdrag av kommunen. Världens hem ställer frågan om hur vår nationella identitet ser ut idag och framöver. Svensson har skapat sex uppdiktade flaggor genom att blanda form- och färgelement från existerande nationsflaggor. Världens  hem  presenteras också med en ny publikation.

Med  Världens hem  förhåller sig David Svensson till vår tid och nationell identitet, han säger:

–       Nationell identitet biter sig gärna fast men ingenting är evigt. Dagens globalisering och den nya tidens integrationsprocesser håller sakta på att nöta ner våra traditionella uppfattningar. Vilka nya identiteter kan vi se fram emot istället?

Mattias Givell, verksamhetschef Wanås Konst och curator för Världens hem  på Wanås och i Älmhult berättar om projektet:

–       Den nya konsten erövrar och förmedlar nya förståelser om vår värld. Världen knackar på vår gamla homogena dörr. Den ber om hjälp och erbjuder oss nya kunskaper och kompetenser. Wanås Konst vill alltid stå mitt i det globala flödet – det tycker jag David Svenssons rondellgestaltning i Älmhult representerar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.