Förra veckan var vår pedagog Elin i Stockholm för att vara med när Maja tidigare kollega på Wanås drog igång projektet Parkprat i Hagaparken, Solna. Projektet har sin grund i Wanås Konst Pedagogiks projekt Konstprat som vi arbetat med sedan 2011.

Projektet handlar om att låta andra röster än expertens bli tillgängliga för allmänheten. Att våga tala är grunden i en demokrati och vi vill stärka unga människor i att våga uttrycka sina tankar.

Först ut är en niondeklass som ska arbeta med arkitekturen i Hagaparken. Vi kan läsa oss till historien om byggnaderna men vad tänker barn och unga som upplever platsen idag? Vi ser med spänning fram emot att höra elevernas berättelser!

Här kan du läsa mer om Parkpratp1000649p1000657

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.