I ett helt läsår har vi arbetat med skapande skola projektet Världens Hem i Älmhults kommun. Samtliga grundskoleelever har besökt Wanås under hösten 2016 och under vintern/våren 2017 har de arbetat vidare med upplevelsen i olika workshops.

Årskurs 5 – 9 har under våren provat på att göra en bildswap. En bildswap är en digital bildberättelse i form av foton, där en bild skickas vidare, får en ny mottagare som tolkar bilden och gör ett svar utifrån egna personliga tolkningar och referenser. Nästa bild skickas vidare till en ny mottagare och så byggs berättelsen. Temat för bildswapen var världen hem och sammanlagt tog eleverna över 600 bilder! Alla bilder visades på storbildsskärm i centrala Älmhult den 2-3 juni.

montessori_5-6_2_bild2
Klöxhultsskolans Montessori tolkar temat Världens Hem i vår bildswap

Under våren har en grupp med elever från olika klasser och förberedelseklassen på Linnéskolan träffat och arbetat tillsammans med David Svensson, konstnären bakom det offentliga konstverket Världens Hem. David och Wanås Konst pedagog Elin Magnusson har besökt skolan och eleverna har fått göra egna flaggor genom att plocka delar från existerande flaggor eller skapa helt utifrån sina egna idéer. Med de egna flaggorna som skisser har eleverna sedan målat elevskåp på skolan, vi är så nyfikna på att se elevernas storskaliga målningar!

P1010346

P1010372
David Svensson tillsammans med elever på Linnéskolan i Älmhult.

Projektet avslutades med en fartfylld vecka med hela tio massworkshops med alla elever i förskoleklass upp till årskurs 4. På stora runda cirklar fick eleverna göra en bildswap i stoor skala. 150 skivor berättar om elevernas tolkning av Världens Hem. Alla skivorna visades i Björkparken i Älmhult den 2 juni.

P1010852P1010890P1010949

Tack alla barn, unga och pedagoger i Älmhult – vi har haft ett fantastiskt roligt läsår tillsammans med er!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.