Vi på Wanås Konst är så glada över att vi ska få möta alla grundskoleelever i Östra Göinge kommun och Osby kommun i två STORA skapande skola projekt nästa läsår. Tillsammans med elever och lärare ska vi utforska konst och rörelse genom visningar bland konsten på Wanås och workshops där vi undersöker den konstnärliga processen. Hur gör man konstverk? Vad bygger man dem av? Efter besöket på Wanås får skolorna besök av Wanås Konst pedagoger. Det blir ett läsår med konst och rörelse.

En skulptur är ett tredimensionellt föremål som man kan gå runt och undersöka från olika håll. Många skulpturer är huggna i sten, gjutna i brons men de kan också vara byggda av trä eller till och med uppblåsbara och i plast. Materialet kan vara mjukt eller hårt. För mer än 50 år sedan började konstnärer arbeta med att sätta konst i rörelse med skulpturer som hängde i luften, kanske rörde de sig med hjälp av vinden eller av en motor i olika former av mobiler. I årets utställning på Wanås Konst engageras konstnärer som gör skulptur som rör sig eller får betraktaren att börja röra på sig och tänka på rörelse. Elever och lärare får uppleva med ögonen och kroppen.

Vi ses i höst!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.