Under sommaren och hösten 2017 har vi arbetat med konstnären Caroline Mårtensson i två olika projekt. I augusti var det premiär för Wanås Konstkollo där barn mellan 7 och 10 år under 2 dagar fick testa hur det kan vara att jobba som konstnär tillsammans med Caroline och Wanås Konsts pedagoger. Första dagen spenderades ute i fält, vi samlade, skissade och undersökte naturen ur olika perspektiv och med olika sinnen.

Även dag två inleddes utomhus med en insamlingsrunda – naturen var vår inspiration och vårt material. I verkstaden gjorde vi sedan avgjutningar, tryck och miniatyrlandskap av det vi hittat på våra vandringar.

Carolines arbete är verkligen inspirerande och vi såg att det fanns moment vi ville arbeta vidare med tillsammans med äldre ungdomar så den 3 oktober träffade vi en ny grupp tillsammans med Caroline. Som en del i projektet Tusen Röster för Nordöstra Skåne gjorde vi en vandring och en workshop på Gamlegården i Kristianstad. Deltagarna, som bor eller går i skola på Gamlegården, fick under en vandring samla in växtmaterial i närområdet. Vi undersökte vilka växter som finns på platsen idag och samtalade om det hur kommer att se ut om 100 eller 1000 år då de växter vi fann under vår vandring kanske bara existerar i form av fossiler. Efter vandringen hade vi lånat en lokal av Skånes Horn av Afrika där vi genom att göra gipsavgjutningar tog fram exempel på hur framtidens fossiler kan komma att se ut.

Läs mer om Tusen Röster

P1020424P1020441P1020449P1020466

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.