Den 6 juni 2016 invigdes David Svenssons offentliga konstverk Världens hem i Älmhult. Kopplat till konstverket har Wanås Konst Pedagogik mött alla grundskoleelever i Älmhults kommun i ett stort skapande skola projekt som pågått hela läsåret hösten 2016/våren 2017. Eleverna har upptäckt och upplevt konst på Wanås, deltagit i massworkshops, tagit bilder på temat Världens Hem och en grupp elever har även mött David Svensson i ett konstnärsmöte.

Världens hem handlar om att ta världen till Älmhult, om att synliggöra alla de språk som talas på Älmhults gator, om det nya Sverige, om att vi med våra olika bakgrunder har möjlighet att skapa ett mer spännande och dynamiskt samhälle tillsammans.

I våras var David Svensson och Wanås Konst pedagog Elin Magnusson på Linnéskolan vid två tillfällen och jobbade med en grupp elever. Under de dagarna gjorde vi mängder av kollage av olika flaggor. Vi tittade på olika länders flaggor, sen skapade vi nya kombinationer, vi pusslade ihop nya enheter, nya varianter av mångfald.

Efter det har en del elever varit med och målat upp flaggskisserna på elevskåpen och David har gjort nya flaggor utifrån en del av skisserna och som nu sitter i ett trapprum på skolan. De nya flaggorna handlar både om små och stora frågor, om krig, fred, flykt, gränser, men också om broar och förbindelselänkar och om nya möjligheter för att skapa en bättre och mer human värld.

Läs mer om konstverket Världens hem

Konstnärsmöte_Linnéskolan_2_foto Elin MagnussonKonstnärsmöte_Linnéskolan_1_foto Elin Magnussonskåpmålning_Linnéskolan_foto Elin Magnusson

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.