Under våren 2018 har vi arbetat i projektet KOM! i Kyrkhult, västra Blekinge. Elin Magnusson, pedagog på Wanås Konst och Jennifer Forsberg, konstnär har träffat barn från Kyrkhults skola och under arbetet har två skulpturer vuxit fram. I grönskan i Tulseboda gamla brunnspark sticker två små kullar upp. De fungerar som högkvarter för små figurer som barnen döpt till ”Tulsisar”. Ingen har någonsin sett dem, men det sägs att de finns där.

I projektet har vi tillsammans med barnen undersökt platsen, bestämt plats för skulpturerna, skissat, diskuterat, gjort modeller och lärt oss hur man gjuter i brons. Under ett besök på Ebbamåla Bruk fick barnen göra modeller som sedan gjutits i brons av Anders Randver. De små bronserna hänger nu i träden ovanför skulpturerna och klingar i vinden.

I juni var det invigning av skulpturerna.

IMG_663454853080169__3D708F38-2556-4AE0-9803-EE529A7BD94B

IMG_7428
Skulpturerna installeras i parken vid Tulseboda Brunn. Foto: Elin Magnusson
DSC03871
Foto: Johan Magnusson

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.