Wanås Konst pedagogiska mission – UTBILDA INSPIRERA FÖRÄNDRA

Kom till Wanås Konst en vardag och möt en plats full av liv! Varje år deltar tusentals barn och unga i pedagogiska aktiviteter kopplade till utställningarna.

Utgångspunkten för all Wanås Konsts verksamhet är samtidskonsten. Varje år skapas visningar och workshoppar utifrån de nya utställningarna. Utomhusmiljön på Wanås erbjuder ett lustfyllt lärande. Aktiviteterna ger förtrogenhet med konst och kultur och vi ser dagligen hur konsten inspirerar och hur kreativitet formar unga människors ambitioner och förmågor.

Att bemötas likvärdigt är en mänsklig rättighet. Wanås Konsts pedagogiska vision är att alla, oavsett bakgrund, förkunskaper eller funktionsvariationer ska ha tillgång till konsten. Vi vill låta konsten öppna dörren till allas kreativitet. Vi strävar efter att skapa bästa möjliga förutsättningar efter era behov.

Vi tänker globalt och agerar lokalt och når barn och unga i hela Skåne, men också i Blekinge, Småland och övriga Sverige. I särskilda projekt möter barn och unga konstnärer från hela världen. Genom samarbeten med andra skulpturparker, t.ex. Nirox Foundation i Sydafrika och Garzón Sculpture Park i Uruguay, vidgar vi vyerna.

Wanås Konst är en del av Konstpedagogiska nätverket i Skåne och medverkar som besöksmål i Bästa Biennalen, en konstfestival för barn, unga och vuxna.

WANÅS KONST – CENTRUM FÖR KONST OCH LÄRANDE

Wanås Konst drivs av den ideella Stiftelsen Wanås Utställningar. Här skapas, presenteras och förmedlas internationell samtidskonst med inriktning på skulptur och installation. Varje år bjuds internationella konstnärer in för att skapa konst i parken. Det finns idag mer än 70 permanenta konstverk i samlingen. I början låg fokus på nordiska och amerikanska konstnärer. Idag är perspektivet vidgat mot världen utanför väst och omfattar andra discipliner som design, dans och text.

Wanås Konst stöds av Region Skåne, Kulturrådet, Östra Göinge kommun, stiftelser och privata sponsorer. Gårdsbesöken görs i samarbete med Skånemejerier.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.