Konstförmedling i förändring – Vad hände sen?

Bästa Biennalen och Konstpedagogiskt nätverk i Skåne i samarbete med Wanås Konst bjuder in till en heldagskonferens på Wanås Konst i Knislinge fredagen den 5 oktober 2018.

Konferensens titel syftar till det som händer, eller kanske inte händer, efter ett avslutat konstnärligt projekt, det vill säga, vad hände sen? Under dagen lyfts flera projekt fram som på olika sätt involverat flera deltagare i både större och mindre arrangemang, i ett samhälle, en stad, skola, gata, en specifik plats eller institution. Vad lämnas kvar av känslor, erfarenheter, frågor och konsekvenser? Hur förvaltas de? Hur går konstnär, arrangör och deltagare vidare?

Föreläsare:
Alfredo och Isabel Aquilizan, konstnärer verksamma i Filippinerna och Australien
Ana María Bermeo Ujueta, intendent förmedling, Moderna Museet Malmö
Atoosa Farahmand, koreograf och dansare, verksam i Malmö
Einat Amir, konstnär verksam i Israel
Elin Magnusson, ansvarig pedagog Wanås Konst, barn från Knislinge och Annika Lindström Böhmfeldt, lärare Västerskolan, Knislinge

För mer information om program och tider se inbjudan här

Wanås Konst ♥ Skapande Skola

Vi arbetar vidare med skapande skola projekt i olika former. Det här läsåret möter vi elever från Osby, Olofström, Hörby och Bromölla. Under hösten har alla elever upplevt och utforskat konsten på Wanås Konst genom visningar i parken och praktiska workshoppar. I november/december är våra guider på turné och gör återbesök på alla skolor där de följer upp besöket på Wanås med nya workshoppar. Nytt för i år är att vi även erbjuder program för förskolegrupper ålder 4-5 år.

Vill du arbeta tillsammans med Wanås Konst i ett skapande skola projekt? Vi har erfarenhet av att arbeta med allt från enstaka klasser till hela kommuner. Kontakta oss för att planera ett projekt och ansök om finansiering hos Skapande skola, ansökningstiden för läsåret 2019/20 är den 10 januari 2019 – 7 februari 2019.

Läs mer om skapande skola och ansök här

Gör Wanås Konst till ditt klassrum

Boka ett besök på Wanås Konst tillsammans med dina elever eller kollegor. Vi har högt tryck på våra bokningar därför rekommenderar vi att ni bokar med god framförhållning för att vara säkra på att ni kan komma just den dagen ni önskar. Bokning sker via vårt bokningsformulär, du hittar det här.

NYTT! Vill du ha senaste nytt vad som händer inom Wanås Konst Pedagogik, anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Välkomna till Wanås Konst Pedagogik!