Ladda hem vårt skolprogram

Wanås Konst – ert nya klassrum! Besök oss under en dag eller låt konsten bli ett återkommande tema i ett längre projekt. Vi förankrar våra upplägg i skolans läroplan och har erfarenhet av att arbeta med allt från enstaka klasser till hela kommuner. Våra upplägg anpassas alltid efter gruppens ålder och förutsättningar.

VAD HÄNDER PÅ WANÅS KONST 2019?

Uppläggen i vårt pedagogiska progam växer fram parallellt med utställningarna. 2019 arbetar vi med konstnärer från olika delar av världen som förhåller sig till platsen, historieskrivning och identitet, utifrån en mångfald av perspektiv i en utställning med titeln Not a single story. Utgångspunkt, och inspiration för titeln, kommer från en nigerianska författaren Chimamanda Ngozi Adiches välkända Ted Talk som hon inleder:

”Jag är en historieberättare – och jag skulle vilja dela med mig av några personliga historier om vad jag vill kalla ’faran av den enda berättelsen’.

FÖR FÖRSKOLAN

KONSTVISNING & KONSTWORKSHOP

På små ben i parken. Tillsammans ger vi oss ut i parken och upplever konsten och naturen med hela kroppen. Vi utgår ifrån olika berättelser i Wanås Konsts barnbokserie och avslutar dagen med en praktisk uppgift.

Längd: 4 timmar (inkl. pauser för lunch och frukt)
Antal: max 12 barn
Pris: 1500 kr + moms

KONSTEXPEDITION – FÖRSKOLANS GUIDE TILL WANÅS KONST

En praktisk guide i PDF-format till de yngsta besökarna med karta och pedagogiska övningar för besök på egen hand. OBS! Anmäl ert besök i förväg så bjuder vi medföljande pedagoger på entrén! Fri nedladdning här:

GÅRDSBESÖK

Wanås Gods är en av norra Europas största producenter av ekologisk mjölk. Under ett gårdsbesök får klassen se en modern mjölkgård och lära sig om mjölkens resa från ko till bord.

Längd 45 min
Antal: max 25 elever/ grupp
Kostnadsfritt för alla skolklasser

FÖR GRUNDSKOLAN & GYMNASIET

KONSTVISNING – ÅK 1- 9 & GYMNASIET

Titta, känn & lyssna! Under en konstvisning upplever vi tillsammans konsten i parken och byggnaderna. Hur gör man konst? Hur tolkar du konstverken? Vi uppmuntrar eleverna till att ta egna initiativ att undersöka det vi ser.

Längd: 1,5 timme
Antal: max 25 elever/ grupp
Pris: 750 kr + moms

Konstworkshop – åk F-9 & Gymnasiet

Hur gör man konstverk? I olika workshoppar arbetar vi utifrån konstnärernas idéer, metoder eller materialval, ofta i stor skala och utomhus. Eleverna uppmuntras att undersöka den konstnärliga processen, gärna genom grupparbete. Som avslutning är vi våra egna kritiker och reflekterar tillsammans över vad vi gjort.

Längd: 4 timmar (inkl. 45 min paus för lunch)
Antal: max 25 elever/ grupp
Pris: 1500 kr + moms

Gårdsbesök åk F-9 & Gymnasiet

Wanås Gods är en av norra Europas största producenter av ekologisk mjölk. Under ett gårdsbesök får klassen se en modern mjölkgård och lära sig om mjölkens resa från ko till bord.

Längd: 45 min
Antal: max 25 elever/ grupp
Kostnadsfritt i samarbete med Skånemejerier

SPECIALPROGRAM FÖR GRUNDSKOLA & GYMNASIET

KONSTNÄRSMÖTE ÅK 1- 9 & GYMNASIET

Möt och arbeta med en konstnär och Wanås Konsts pedagoger! Vi tar del av konstnärens arbetssätt och konstnärliga process, och arbetar utifrån det i en workshop. Vi har tidigare arbetat med både lokala och internationella konstnärer. Det finns flera olika upplägg, kontakta oss för att planera ert konstnärsmöte som kan vara en halvdag, en heldag eller flera dagar.

Prisexempel halvdag 4 tim. (inkl. visning och paus för lunch)
Antal: max 25 elever/grupp
1 grupp/dag 5 500 kr + moms / 2 grupper/dag 8 500 kr + moms

KONSTPRAT ÅK 4-9 & GYMNASIET

Att bli lyssnad på stärker självförtroendet och genom språket utvecklar vi vår identitet. Genom att tänka och tala om konst blir vi medvetna om våra egna och andras tankar. I Konstprat arbetar elever med bildanalys, bildtolkning och  tränar på att tala, lyssna och samtala. Konstprat ger eleverna trygghet i att tolka och berätta för andra om konst.

Vi har olika upplägg – kontakta oss för mer information.

Prisexempel: 3 träffar, 7 500 kr + moms
Antal: max 25 elever/grupp

 DANSMÖTE MED DANSARE – ÅK 1- 9 & GYMNASIET

Upptäck samtida dans och rörelse med skulpturparken som scen. Tillsammans med en dansare upplever och undersöker vi konsten i parken genom att använda oss av rörelser och ljud som uppstår i dialog med konstverken. Olika rytm, struktur och intensitet får oss att förstå kroppens enorma kapacitet av rörelse. Vid regn är vi inomhus. I samarbete med MARC .

Längd: 4 timmar (inkl. konstvisning och 45 min paus för lunch)
Antal: max 25 elever/grupp
Pris: 3500 kr/grupp

 ÅTERBESÖK PÅ SKOLAN

Följ upp besöket på Wanås Konst med en workshop på skolan. Wanås Konsts pedagoger gör återbesök på skolan och arbetar vidare med elevernas upplevelser från Wanås. Tillsammans arbetar vi med parkens konstnärer som inspiration, vi testar tekniker och utforskar material.

Längd: 1,5 timme
Antal: max 25 elever/grupp
Pris: 4000 kr/grupp

FÖR FOLKHÖGSKOLA, HÖGSKOLA & UNIVERSITET

Konstvisning

Antal: max 30 elever/grupp
Längd: 1,5 timme
Pris: 1500 kr + moms

Konstvisning med konstworkshop

Pris och innehåll diskuteras. Vänligen kontakta pedagogik[at]wanaskonst.se.

Fem saker att tänka på inför och under besöket

  1. Kom i god tid! Ha god marginal när ni bokar bussar. Om ni blir försenade, meddela vårt kontor, tel. 044-660 71.
  2. Er guide möter er vid den stora besöksparkeringen när ni anländer.
  3. När klassen besöker Wanås Konst tar en pedagog/guide emot klassen. Medföljande lärare ansvarar för eleverna under hela besöket. Vi vill att besöket ska vara lika givande för alla! Under ev. workshop hjälper medföljande lärare sina elever eller deltar själv i uppgiften.
  4. Ni kan äta medhavd matsäck i våra lokaler, om vädret tillåter finns bord utanför våra lokaler. Vi värnar om miljön, har ni medhavd matsäck, tänk på att ta med ert skräp, sopsortering finns vid parkeringen.
  5. Alla tankar är viktiga, under visningen är det guiden/pedagogen som styr samtalet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.