Ladda hem vårt skolprogram

Wanås Konst – ert nya klassrum! Besök oss under en dag eller låt konsten bli ett återkommande tema i ett längre projekt. Vi förankrar våra upplägg i skolans läroplan och har erfarenhet av att arbeta med allt från enstaka klasser till hela kommuner. Våra upplägg anpassas alltid efter gruppens ålder och förutsättningar. Du laddar ner vårt skolprogram för 2019 HÄR

För förskolan

Konstexpedition – Förskolans guide till Wanås Konst

Vad är natur och vad är Konst? Titta, känn och Lyssna. Vad är det vi upplever? En praktisk guide i PDF-format till de yngsta besökarna med karta och pedagogiska övningar för besök på egen hand. Fri nedladdning här:

KONSTEXPEDITIONEN_print

Gårdsbesök

Wanås Gods är en av norra Europas största producenter av ekologisk mjölk. Under ett gårdsbesök får klassen se en modern mjölkgård och lära sig om mjölkens resa från ko till bord.

Längd 45 min
Antal: max 25 elever/ grupp
Kostnadsfritt för alla skolklasser

För förskoleklass, grundskola och gymnasiet

Konstvisning – åk F-9 & Gymnasiet

Titta, känn & lyssna! Under en konstvisning undersöker vi tillsammans konsten i parken och byggnaderna. Hur gör man konst? Hur tolkar du konstverken? Vi uppmuntrar eleverna till att ta egna initiativ att undersöka det vi ser. Kombinera gärna er konstvisning med en workshop där vi arbetar utifrån konstnärernas idéer, metoder eller materialval, ofta i stor skala och utomhus.

Längd: 1,5 timme
Antal: max 25 elever/grupp
Pris: 750 kr + moms

Konstworkshop – åk F-9 & Gymnasiet

Hur gör man konstverk? Vad bygger man dem av? Kombinera gärna er konstvisning med en workshop där vi arbetar utifrån konstnärernas idéer, metoder eller materialval, ofta i stor skala och utomhus. Eleverna uppmuntras att undersöka den konstnärliga processen, gärna genom att grupparbete. Som avslutning är vi våra egna kritiker och reflekterar tillsammans över vad vi gjort. Vi anpassar uppläggen efter ålder och gruppens förutsättningar.

Arbetar du i högstadiet eller gymnasiet? Kom och låt samtidskonst inspirera till att arbeta med t.ex. samhällsanalys. Genom visuella gestaltningar kan vi uttrycka idéer, historier och åsikter.

Längd: 1,5 timme
Antal: max 25 elever/grupp
Pris: 1000 kr + moms
Kombinationspris inkl. konstvisning: 1500 + moms

Gårdsbesök åk F-9 & Gymnasiet

Wanås Gods är en av norra Europas största producenter av ekologisk mjölk. Under ett gårdsbesök får klassen se en modern mjölkgård och lära sig om mjölkens resa från ko till bord.

Längd 45 min
Antal: max 25 elever/ grupp
Kostnadsfritt för alla skolklasser

Dansworkshop med dansare – åk F-9 & Gymnasiet
Dansinvasion! Upptäck samtida dans med skulpturparken som scen. Vi beger oss ut med en dansare som skapar en dansworkshop utifrån konsten i Wanås Konsts park. Genom att använda sig av rörelser och ljud som uppstår i dialog med konstverken skapar eleverna egna koreografier. Olika rytm, struktur och intensitet får oss att förstå kroppens enorma kapacitet av rörelse. Ingen förkunskap krävs och vi anpassar upplägget efter gruppens förutsättningar. Vid regn är vi inomhus.
I samarbete med MARC.

Längd: 4 timmar (inkl. konstvisning och 30 min lunch)
Antal: max 25 elever/grupp
Pris: 3500 kr + moms

Konstnärsmöte åk 1-9 & Gymnasiet

Möt och arbeta med en konstnär och Wanås Konsts pedagoger! Vi tar del av konstnärens arbetssätt och konstnärliga process, och arbetar utifrån det i ett gemensamt projekt i en workshop. Vi har tidigare arbetat med både lokala och internationella konstnärer. Det finns flera olika upplägg, kontakta oss för att planera ert konstnärsmöte.

Prisexempel (max 25 elever/grupp)
4 tim. (visning + workshop) 4 500 kr + moms
1 dag (visning + workshop) 9 500 kr + moms
2 dagar (visning + workshop) 12 500 kr + moms

Konstprat åk 1-9 & gymnasiet

Att bli lyssnad på stärker självförtroendet och genom språket utvecklar vi vår identitet. När vi lyssnar visar vi respekt och förstår hur andra tänker och känner. Genom Konstprat arbetar elever med bildanalys, bildtolkning och muntliga framträdanden. Konstprat ger eleverna trygghet i att tolka och berätta för andra om konst.

Vi har olika upplägg – kontakta oss för mer information.
Prisexempel (max 25 elever/grupp)
(3 träffar) 5500 kr + moms

För Folkhögskola, högskola och universitet

Konstvisning
Antal: max 30 elever/grupp
Längd: 1,5 timme
Pris: 1500 kr + moms

Konstvisning med konstworkshop
Pris och innehåll diskuteras. Vänligen kontakta pedagogik[at]wanaskonst.se.


Fem saker att tänka på inför och under besöket

  1. Kom i god tid! Ha god marginal när ni bokar bussar. Om ni blir försenade, meddela vårt kontor, tel. 044-660 71.
  2. Er guide möter er vid den stora besöksparkeringen när ni anländer.
  3. När klassen besöker Wanås Konst tar en pedagog/guide emot klassen. Medföljande lärare ansvarar för eleverna under hela besöket. Vi vill att besöket ska vara lika givande för alla! Under ev. workshop hjälper medföljande lärare sina elever eller deltar själv i uppgiften.
  4. Ni kan äta medhavd matsäck i våra lokaler, om vädret tillåter finns bord utanför våra lokaler. Vi värnar om miljön, har ni medhavd matsäck, tänk på att ta med ert skräp, sopsortering finns vid parkeringen.
  5. Alla tankar är viktiga, under visningen är det guiden/pedagogen som styr samtalet.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.